Chokladfärskostkaka

Chokladfärskostkaka

Dekorera med färska hallon. 

Ingredienser

Botten

  • 200 g Chokladkex
  • 50 g Smör

Fyllning

  • 200 g Mörk choklad
  • 200 g Naturell färskost
  • 150 g Socker
  • 2 st Ägg
  • 3 dl Vispgrädde
  • 1 ask Hallon
Portioner: 8 personer

Instruktioner

Botten

  • Krossa chokladkexen och tillsätt smält smör.
  • Tryck jämt i en form med löstagbar botten försedd medplåtpapper.

Fyllning

  • Smält chokladen i vattenbad.
  • Mjuka upp färskosten och hälften av sockret i en stor skål.
  • Sära på äggens gula och vita.
  • Tillsätt gulorna i färskosten.
  • Blanda jämt.
  • Tillsätt den smältade chokladen i färskosten.
  • Vispa äggvitorna hårda tillsammans med resten av sockret.
  • Tillsätt blandningen till färskostblandningen.
  • Vispa grädden och lyft över den i färskostblandningen.

Lägg ihop kakan

  • Bred ut fyllningen på kexbottnen.
  • Täck över formen och låt stå i frysen över natten.
  • Ta kakan ur frysen ca en halv timme innan servering.
  • Dekorera med färska hallon. 
Din kock var:
Kasvisreseptit.fi -tiimi
Erikoisruokavalio: Laktosfri
Valmistustapa: Blandat
Vaikeusaste: Lite krävande
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Efterrätter, Recept