Crème Ninon
En klassisk elegant, slät ärtsoppa som får en unik skummighet och syrlighet från skumvinet som tillsätts just innan servering.
100g | Schalottenlök, i bitar |
0,25kruka | Persilja |
20g | Smör |
7dl | Vatten |
2st | Grönsaksbuljongtärningar |
400g | Ärtor, frusna |
2dl | Skumvin eller alkoholfritt skumvin |
150g | Crème Fraiche |
- Skala schalottenlök, skär i bitar.
- Fräs schalottenlöken och persiljan i smöret i en kastrull, häll på vatten samt buljontärningarna och låt koka 10 minuter.
- Häll på ärtorna och låt koka 2-3 minuter.
- Ta kastrullen från plattan, tillsätt 2 dl skumvin samt crème fraichen och mixa soppan skummig och slät. Kannmixer rekommenderas men stavmixer går även bra.
- Servera i sin enkelhet, möjligtvis med några droppar av en god olja, t.ex: avocadoolja.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.