Dadelkaka

Dadelkaka

En lite annorlunda kaka till kaffet!

Ingredienser

  • 2,5 dl Vatten
  • 250 g Torkade dadlar
  • 2 dl Socker
  • 200 g Smör
  • 2 st Ägg
  • 1 tsk Matsoda
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 4 dl Vetemjöl
  • 150 g Crème Fraiche
Portioner: 8 personer

Instruktioner

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Lägg vatten, socker och torkade dadlar i en kastrull.
  • Koka mjuka.
  • Ta av plattan och tillsätt smöret i kastrullen.
  • Låt svalna till rumstemperatur.
  • Tillsätt äggen i kastrullen och vispa degen porös.
  • Blanda de torra ingredienserna och lägg i degen.
  • Till slut lägg till creme fraichen.
  • Smöra och bröda en kakform.
  • Grädda i ugn i 30-45 minuter.
Din kock var:
Kasvisreseptit.fi -tiimi
Erikoisruokavalio: Laktosfri
Kausi: Jul
Vaikeusaste: Enkelt
Valmistusaika: > 60 min
Murupolku: Efterrätter, Recept