Dadelkaka
En lite annorlunda kaka till kaffet!
2,5dl | Vatten |
250g | Torkade dadlar |
2dl | Socker |
200g | Smör |
2st | Ägg |
1tsk | Matsoda |
1tsk | Bakpulver |
1tsk | Vaniljsocker |
4dl | Vetemjöl |
150g | Crème Fraiche |
- Värm ugnen till 175 grader.
- Lägg vatten, socker och torkade dadlar i en kastrull.
- Koka mjuka.
- Ta av plattan och tillsätt smöret i kastrullen.
- Låt svalna till rumstemperatur.
- Tillsätt äggen i kastrullen och vispa degen porös.
- Blanda de torra ingredienserna och lägg i degen.
- Till slut lägg till creme fraichen.
- Smöra och bröda en kakform.
- Grädda i ugn i 30-45 minuter.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.