Plommoncrumble
Lite annorlunda efterrätt. Råkar det finnas plommon som börjar bli övermogna, här ett ypperligt recept som de går att använda till! Plommoncrumble går bra att servera som sådan men även med tex vaniljsås eller -glass.
8st | Plommon |
100g | Smör |
100g | Socker |
100g | Mandelpulver |
100g | Vetemjöl |
0,5dl | Socker |
Smör till formen |
- Värm ugnen till 160 grader.
- Blanda smör, vetemjöl, mandelpulver och socker i en skål.
- Smula.
- Smöra formen.
- Bred ut plommonen med skärytan uppåt i formen.
- Strö på socker.
- Smula degen på plommonen.
- Grädda i 25 minuter.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.