Tomatfocaccia
Foccacia är ett traditionellt italienskt bröd. Foccacia bakas i ugnen och resultatet är ett mjukt, luftigt och läckert doftande bröd. Det kan avnjutas som det är, doppas i olivolja och balsamvinäger eller användas som bas för olika fyllningar, som tomater, mozzarella, oliver och örtblandningar.
6dl | Vatten |
1,5dl | Olivolja |
40g | Färsk jäst |
3tsk | Salt |
1kg | Vetemjöl |
1ask | Närpes Grönsakers körsbärstomat |
3st | Rosmarin kvist |
- Gör degen genom att först tillsätta jäst och 1 dl olivolja i handvarmt vatten.
- Då jästen lösts upp tillsätt 2 tsk salt och vetemjölet.
- Knåda till en deg.
- Smöra formen med olivolja.
- Tryck degen i formen.
- Låt degen jäsa.
- Tryck halverade körsbärstomater på ytan (går även bra att använda pärltomater eller Dunne tomat)
- Grädda i 175 C ugn i 30-40 minuter.
- Ta bort rosmarinbladen från kvisten och hacka dem.
- Pensla ytan med 0,5dl olivolja och strö på hackad rosmarin och 1 tsk salt.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.