Dillvåfflor med gurkfyllning
Att kombinera dillvåfflor med gurkfyllning kan skapa en intressant smakkombination. Dillvåfflorna ger krispighet medan gurkfyllningen tillför friskhet till kombinationen. Gurkan är känd för sin friska smak. Tillsammans erbjuder dessa ingredienser en frisk och läcker smakupplevelse.
0 | Fyllning: |
1st | Närpes Grönsakers gurka |
1st | Vitlöksklyfta |
200g | Turkisk yoghurt |
1tsk | Salt |
0,5tsk | Svartpeppar |
Dillvåfflor: | |
4dl | Mjölk |
1tsk | Salt |
20g | Färsk jäst |
0,5dl | Rypsolja |
0,5kruka | Färsk dill |
5dl | Vetemjöl |
- Fyllning:
- Riv gurkan på rivjärnets stora sida.
- Pressa vätskan ur gurkan för hand och lägg i en skål.
- Riv en vitlöksklyfta i skålen genom att använda rivjärnets lilla sida.
- Tillsätt turkisk yoghurt (går även att använda creme fraiche), salt och grovmalen peppar.
- Blanda.
- Dillvåfflor:
- Mät mjölken i en skål.
- Tillsätt salt, jäst och rypsolja (går även att använda smält smör).
- Tillsätt hackad dill.
- Tillsätt vetemjöl under konstant omrörning (om degen känns för lös tillsätt mjöl).
- Lämna degen i rumstemperatur minst en timme för att jäsa.
- Degen är redo att stekas då den har börjat forma stora bubblor.
- Våfflorna går att steka i olja i en stekpanna eller i ett våffeljärn.
- Kom ihåg att smörja våffeljärnet.
- Servera våfflorna med färsk hackad dill och gurkfyllning.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.