Fylld zzucchini
Ombyte och färg till matbordet! Denna rätt går även att tillreda på grillen, lägg folie eller en folieform under. Smakrikt och fylligt tillbehör till grillbuffeen, som huvudrätt eller som tilltugg. Gäster på kommande eller som vardagslyx på kommande, detta passar säkert!
2st | Zucchini |
2dl | Mörka oliver |
2msk | Olivolja |
1tsk | Salt |
0,5tsk | Grovmalen svartpeppar |
150g | Fetaost |
0,5dl | Färsk oregano |
- Halvera zucchini på längden.
- Gröp ur den inre delen ur frukten.
- Ta det till vara.
- Värm en stekpanna.
- Tillsätt olivolja, det urgröpta fruktköttet, tärnade tomater och mörka oliver.
- Bryn några minuter så att vätskan dunstar.
- Krydda med salt och svartpeppar.
- Lägg zucchinihalvorna på en plåt försedd med plåtpapper.
- Fyll halvorna med fyllningen från stekpannan.
- Smula på fetaost.
- Grädda i ca 30 minuter i 175 gradig ugn.
- Strö på färsk oregano och servera.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.