Fyllda paprikor med svamp, äpple och spenat
Fyllda paprikor med en mild röra på svamp, äpple och spenat. Perfekt till sommarlunchen!
1dl | Okokt valfritt ris |
1msk | Valfri olja |
1st | Gul lök |
200g | Champinjoner |
6st | Närpes Grönsakers röd paprika |
1st | Äppel |
150g | Fryst spenat |
1tsk | Salt |
1tsk | Timjan |
0,25tsk | Svartpeppar |
0,25tsk | Chilipulver |
1dl | Valfri grädde |
3dl | Valfri riven ost |
- Värm ugnen till 175°.
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skala och hacka löken.
- Skär champinjonerna i bitar.
- Fräs lök och svamp i en stekpanna med olja tills mjuka.
- Skölj under tiden paprikorna och skär bort ett lock från toppen av paprikan.
- Ta ut eventuella frön och vita kanter.
- Placera paprikorna i en ugnsform.
- Skala äpplet och skär i bitar.
- Lägg i stekpannan tillsammans med fryst spenat.
- Låt puttra tills spenaten tinat.
- Rör sedan ner det kokta riset.
- Krydda med salt, timjan, peppar och chilipulver och häll över grädden.
- Rör slutligen ner 1,5 dl riven ost.
- Smaka av med salt och peppar.
- Fyll paprikorna med fyllningen och toppa med resten av den rivna osten.
- Lägg på “locket” på paprikorna och rosta i ugnen i 20 minuter.
- Kan även grillas.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.