Fyllda purjobåtar
En specialitet som sådan, varför inte som förrätt eller en del av buffen.

Ingredienser
2st | Purjolökar |
1st | Vitlöksklyfta |
0,5st | Närpes Grönsakers chili |
1dl | Riven mozzarellaost |
50g | Krossade valnötter |
2msk | Olivolja |
0,5tsk | Svartpeppar |
0,5tsk | Salt |
Portioner
Gör så här:
- Skär bort den gröna delen av purjon och halvera den vita delen.
- Om purjon är stor kan går den att skära i 3 delar om så önskas.
- Dela halvorna på längden och ta bort en del av purjon.
- Lämna dock minst 3 lager.
- Hacka purjons gröna del samt de vita delarna som togs bort och bryn mjuka tillsammans med vitlök och chili.
- Krydda med salt och svartpeppar.
- Ta blandningen ur pannan och blanda i de hackade valnötterna samt den rivna osten.
- Fyll purjohalvorna och grädda i 180 gradig ugn i ca 25 minuter.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.