Fyllda ugnstomater
Fyllda ugnstomater kan användas till många olika ändamål och kan avnjutas både som huvudrätt och som tillägg. Utnyttja det faktum att tomaterna finns i olika storlekar. De är också mycket mångsidiga eftersom möjligheterna till fyllning är nästan obegränsade, så du kan anpassa dem efter dina egna eller gästernas smaklökar, näringsbehov och kostvanor. Receptets fyllning erbjuder många smakupplevelser i en enda tugga. En veganversion kan enkelt göras genom att använda vegansk ost.
8st | Närpes Grönsakers tomater |
5dl | Ris |
2st | Vitlöksklyfta |
2st | Närpes Grönsakers gul paprika |
Salt | |
Peppar | |
1dl | Soltorkadetomater |
2dl | Riven ost |
- Värm upp ugnen till 200 grader.
- Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
- Skär en tunn skiva av tomaten på stjälksidan och töm tomaterna försiktigt med hjälp av en sked.
- Det urgröpta går bra att använda till tex sallad.
- Värm en stekpanna på medelvärme.
- Tillsätt olja, krossad eller hackad vitlök och hackad gul paprika.
- Stek grönsakerna ca 5 minuter, till att de mjuknar.
- Tillsätt kokt ris i pannan och blanda väl med de andra ingredienserna.
- Krydda med salt och svartpeppar.
- Fortsätt röra om till att ingredienserna är bra omblandade och har dragit åt sig av kryddorna.
- Fyll de urgröpta tomaterna med risfyllningen.
- Lägg tomaterna i en ugnsform.
- Lyft på tärnade soltorkade tomater och riven ost.
- Grädda i ugn ca 20-25 minuter eller till att tomaterna är mjuka och osten fått färg.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.