Kasvisreseptit

Glass med jordgubb och lemoncurd

Av alla glasrecept i världen, hör detta rätt säkert till ett av de enklare! Basen i receptet är vispad grädde och kondenserad mjölk, smaksättningen går att variera i oändlighet. Ingen glassmaskin behövs!
(0)
(487)
Ingredienser
Tulosta
400gKondenserad mjölk
5dlVispgrädde
200gJordgubbar, frysta
100gLemoncurd
0,5tskVaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
Portioner
Kategorier
Maträtt
Efterrätter
Specialkost
Glutenfri
Äggfri
Laktosfri
Säsong
Fest
Sommar
Skördetid
Svårighetsgrad
Enkelt
Tillredningstid
Över 60 min
Gör så här:
  1. Vispa grädden.
  2. Mixa de frysta jordgubbarna några sekunder så ett grovt pulver av frusen jordgubb uppstår.
  3. Blanda alla ingredienserna i en plastskål och ställ i fyrsen.
  4. Låt stå i frysen i minste 6 timmar.
  5. Ta gärna fram glassen 5-10 minuter innan servering så hinner den mjukna lite.
JL
Din kock:Jens LindstedtFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.