Glass med jordgubb och lemoncurd
Av alla glasrecept i världen, hör detta rätt säkert till ett av de enklare! Basen i receptet är vispad grädde och kondenserad mjölk, smaksättningen går att variera i oändlighet. Ingen glassmaskin behövs!

Ingredienser
400g | Kondenserad mjölk |
5dl | Vispgrädde |
200g | Jordgubbar, frysta |
100g | Lemoncurd |
0,5tsk | Vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Efterrätter |
Specialkost | Glutenfri Äggfri Laktosfri |
Säsong | Fest Sommar Skördetid |
Svårighetsgrad | Enkelt |
Tillredningstid | Över 60 min |
Gör så här:
- Vispa grädden.
- Mixa de frysta jordgubbarna några sekunder så ett grovt pulver av frusen jordgubb uppstår.
- Blanda alla ingredienserna i en plastskål och ställ i fyrsen.
- Låt stå i frysen i minste 6 timmar.
- Ta gärna fram glassen 5-10 minuter innan servering så hinner den mjukna lite.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.