Grillad gurka med hemgjord chilisås
Obs! Gör gärna en sats chilisås av denna storlek åt gången – den är lätt att laga och står sig bra i kylskåp. Dessutom är den en utmärkt present att ta med på besök.
Grillade gurkor | |
4st | Inhemska gurkor |
4msk | Solrosolja |
Havssalt | |
Svartpeppar från kvarnen | |
Chilisås | |
4st | Röda chilifrukter |
8dl | Vatten |
1msk | Finhackad ingefära |
1st | Vitlöksklyfta |
4msk | Honung |
4tsk | Vitvinsvinäger |
4msk | Maizena |
Till servering | |
4msk | Svarta sesamfrön |
1kruka | Koriander |
- Grillade gurkor
- Skala och kärna ur gurkorna. Dela gurkorna på längden och skeda ur kärnorna. Skär gurkorna i stora munsbitar.
- Krydda gurkorna. Rulla in dem i olja och grilla dem snabbt i glödhet panna.
- Chilisås
- Tärna chilifrukterna grovt, men frön och allt.
- Skala och finhacka ingefäran.
- Koka ingredienserna en halv timme och tillsätt maizena.
- Koka ytterligare en minut och mosa med mixer. Kyl före servering.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.