Grillad svartrot
Sommar = Grilla! Att det många gånger blir det samma som läggs på grillen är ett faktum, nu ett nytt tips på vad som kan utöka din meny.
Svartrötterna | |
6st | Svartrötter |
Vatten | |
0,5st | Citron |
Salt | |
Olja till grillning | |
Lime-örtcreme | |
50g | Helmajonnäs |
50g | Crème Fraiche |
5g | Färsk bladpersilja |
5g | Färsk gräslök |
0,5st | Lime, saften av den |
Salt, svartpeppar | |
Till servering | |
Finhackad rödlök | |
Olivolja |
- Svartrötterna
- Skala svartrötterna noga, skär i ca 10 cm:s bitar.
- Sätt i kallt vatten vartefter du skalat dem så de inte tappar sin vita färg.
- Koka svartrötterna i saltat vatten i 6 minuter.
- Pensla svartrötterna med olivolja, grilla i grillapanna eller på het grill.
- Lime-örtcreme
- Finhacka bladpersiljan och gräslöken.
- Blanda alla ingredienser i en skål, smaka av med salt och peppar.
- Servering
- Servera de nygrillade svartrötterna med örtcremen, finhackad rödlök och din favoritolja.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.