Grön sallad
Grön sallad går bra att servera som förrätt och lunch. Sallad är även lätt att ta med sig till tex jobbet eller på piknik.

Ingredienser
250g | Grön sparris |
1st | Närpes Grönsaker gurka |
2st | Hjärtsallad |
100g | Gröna oliver |
100g | Gröna skalade sojabönor |
2msk | Vitvinsättika |
1tsk | Salt |
1tsk | Grovmalen svartpeppar |
1bunt | Gräslök |
1bunt | Bladpersilja |
Ärtskott till dekoration |
Portioner
Gör så här:
- Tvätta sparrisen och skär bort den torra delen.
- Skär dem i små puckar och lämna topparna längre.
- Skär gurkan och dra loss salladsbladen.
- Lägg sparris, gurka, sojabönor och oliver i en skål.
- Tillsätt vitvinsättika, olivolja, salt och svartpeppar.
- Klipp med gräslök och bladpersilja.
- Riv i salladsbladen.
- Blanda väl.
- Lägg den klara salladen i en serveringsskål och dekorera med ärtskott.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.