Gurksushi
Fräscha gurksushin som är en fröjd för ögat. Passar till mycket och många olika tillfällen. Tillred på förhand och lägg i kylskåpet för att dra sig och just innan servering skärs de i munsbitar.
200g | Färskost |
1msk | Wasabipasta |
400g | Sushi- eller grötris |
1,5dl | Sushiättika |
2st | Närpes Grönsakers gurka |
2st | Avokado |
1kruka | Färsk dill |
Till servering mörk soja eller gari |
- Skölj riset väl med kallt vatten.
- Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
- Krydda med sushiättika.
- Blanda färskost och wasabipasta i en skål.
- Skär gurkorna i tunna skivor på längden.
- Skiva avokadons fruktkött.
- Bred ut färskfolie på bordet och lägg gurkskivorna bredvid varandra, som för att ersätta sjögräsblad.
- Bred ut ris, ca 0,5 cm tjockt, på gurkskivorna men lämna ca 2 cm från kanten tomt.
- Placera avokado, dill och wasabifärskost i en fin rad från vänster till höger.
- Rulla till en rund rulle med hjälp av färskfolie.
- Lägg rullen i kallt för att dra sig.
- Skär portionsbitar och servera med mörk soijasås och gari.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.