Halloumi- och quinoasallad
En enkel och fräsch sallad med halloumi och quinoa.
2dl | Okokt quinoa |
1,5dl | Hackad persilja |
1tsk | Örtsalt |
0,5tsk | Vitlökspulver |
200g | Halloumi |
1kruka | Valfri grönsallad |
1bägare | Närpes Grönsakers Röda Pärltomater |
1bägare | Närpes Grönsakers Orange Pärltomater |
1st | Närpes Grönsakers Gurka |
Balsamicodressing |
- Skölj quinoa och lägg i en kastrull med 4 dl vatten.
- Koka i 10-15 minuter.
- Hacka under tiden persilja.
- Rör ner persilja, örtsalt och vitlökspulver i den färdigkokta quinoan.
- Ställ kastrullen åt sidan utan lock medan du gör resten.
- Skär halloumiosten i tunna skivor och stek i en torr stekpanna tills ytorna är gyllenbruna.
- Skölj grönsallad, pärltomater och gurka.
- Riv salladen i bitar och skär gurkan.
- Rör ihop grönsallad, gurka och tomater i en stor skål.
- Rör ner quinoan i salladen.
- Toppa salladen med halloumiost och ringla över rejält med balsamicodressing.
- Servera exempelvis som tillbehör till olika varmrätter eller som en lätt lunch.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.