Halloumifritters
Passar bra som förrätt, som snacks, som tillbehör till huvudrätten och som rätt till tapas.
Halloumifritters | |
5dl | Rypsolja för fritering |
400g | Halloumi |
3st | Ägg |
3dl | Panko ströbröd eller vanliga skorpsmulor |
Vårlöksaioli | |
1tsk | Dijonsenap |
1tsk | Vinäger, ljus |
2st | Äggulor |
0,5st | Solo vitlök eller 2 klyftor vanlig |
2dl | Rapsolja |
2st | Vårlökar |
Salt | |
Vitpeppar |
- Halloumifritters
- Värm oljan till 160-180 grader i en kastrull, håll koll på värmen med t.es stekmätare. Håll ett lock nära till hands ifall oljan skulle börja brinna eller bubbla kraftigt.
- Skär halloumin i ca 1 cm tjocka stavar.
- Doppa i vispat ägg och sen i ströbrödet.
- Fritera i den heta oljan tills bitarna får en gyllenbrun färg.
- Flytta över och låt rinna av på hushållspapper.
- Servera varma med vårlöksaioli och finskuren röd chili.
- Vårlöksaioli
- Blanda senap, vinäger, finskuren vitlök, och äggulor i en skål.
- Vispa i en tunn stråle ner rapsoljan, majonnäsen tjocknar efterhand.
- Blanda i finskuren vårlök och smaka av med salt och vitpeppar.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.