Halloumivåffla
Detta kan vara de knaprigaste salta våfflorna du någonsin smakat!
Deg | |
400g | Halloumi |
1st | Ägg |
1dl | Grädde |
0,5dl | Vetemjöl |
Till stekningen | |
25g | Smör |
Till servering | |
Kokt sparris, avocado, smetana och rödlök |
- Sätt i ett våffeljärn som får bli varmt.
- Riv halloumin på den grövre sidan.
- Blanda ner ägg, grädde och vetemjöl.
- Rör om allt så att allt blandas väl.
- Smält smöret i en kopp i mikro, pensla våffeljärnet med smöret och fördela den gryniga våffelmassan som ett ca 1cm:s lager i våffeljärnet.
- Grädda gyllenbruna.
- Servera våfflorna med lättkokt sparris, mogen avocado, finhackad rödlök och en klick smetana.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.