Kasvisreseptit

Havtornspudding

Lite som Ris a la Malta, men med en fräsch nordisk smak av havtorn!
(0)
(640)
Ingredienser
Tulosta
4,5dlVatten
1,5dlHavtornssaft
1dlSocker
1krmVaniljpulver
1dlGrötris
3dlVispgrädde
Portioner
Kategorier
Maträtt
Efterrätter
Specialkost
Glutenfri
Äggfri
Laktosfri
Säsong
Vardagsmat
Skördetid
Svårighetsgrad
Enkelt
Tillredningstid
Över 60 min
Tillagningssätt
Kokat
Kan göras på förhand
Gör så här:
  1. Koka vatten, havtornsaften, sockret, vaniljpulvret och grötriset i ca 35-40 minuter, tills det tjocknar motsvarande en risgrynsgröt.
  2. Låt gröten svalna, endera i i kallvattenbad eller i kylskåp, gröten skall bli helt kall.
  3. Vispa under tiden grädden till hårt skum, vänd ner i havtornsgröten och blanda väl.
  4. Servera med några frysta havtorn och gärna en extra klick grädde.
JL
Din kock:Jens LindstedtFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.