Havtornssoppa med mascarponeskum
Servera soppan ljummen och klicka i utav mascarponeskummet.
Havtornssoppa: | |
2dl | Havtorn, frysta |
1dl | Socker |
1tsk | Vaniljsocker |
3,5dl | Vatten |
1msk | Potatismjöl |
Mascarponeskum: | |
1msk | Florsocker |
75g | Mascarponeost |
1dl | Vispgrädde |
- Havtornssoppa
- Koka upp havtorn, vatten, socker och vaniljsocker, låt koka 2-3 minuter.
- Mixa med stavmixer, sila soppan i en bunke.
- Häll tillbaka soppan i kastrullen.
- Rör ut potatismjölet i en liten mängd vatten, rör ner i soppan i en tunn stråle.
- Koka snabbt upp soppan igen bara så att den tjocknar.
- Mascarponeskum
- Vispa florsocker, mascarpone och vispgrädde till ett fluffigt skum.
- Servera soppan ljummen och klicka i utav mascarponeskummet.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.