Honungsglaserad palsternacka och pepparrotsdipp
Servera palsternackorna med pepparrotsdippen.
Palsternackorna | |
6-8st | Palsternacka |
3-4msk | Honung |
0,5dl | Rypsolja |
Salt | |
Dipp | |
2dl | Majonnäs |
1dl | Crème Fraiche |
1liten bit | Pepparrot, riven |
- Palsternackorna
- Värm ugnen till 175 grader.
- Klyv palsternackorna på längden.
- Lägg i en skål.
- Krydda med salt, honung och rypsolja.
- Placera palsternackorna på en plåt med plåtpapper, grädda 15-20 minuter, tills de är mjuka och vackert bruna.
- Dipp
- Tillred pepparrotsdippen genom att blanda majonnäs och creme fraiche.
- Riv i pepparrot enligt egen smak.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.