Kasvisreseptit

Pestofyllda tomater

Tomater fyllda med pesto och ost är en lyxig men enkel förrätt. Passar även bra att äta som tillhör till olika varmrätter eller som tapas.
(0)
(1934)
Tulosta
2stora Krukor färsk basilika
100gPinjenötter
2stVitlöksklyftor
3mskOlivolja
Saft från en halv citron
1,5tskSalt
1nypaSvartpeppar
1nypa Chilipulver
5stNärpes Grönsakers tomater
1dlRiven ost, här användes vegansk ost
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Mixa ihop färsk basilika, pinjenötter, vitlök, olivolja, citronsaft, salt och peppar i en matberedare.
  3. Smaka och krydda ytterligare om det behövs.
  4. Peston behöver inte vara helt slät.
  5. Ställ åt sidan medan du förbereder tomaterna.
  6. Skölj och skär av en “hatt” på tomaterna.
  7. Gröp ut fruktköttet med en sked, spara till exempelvis en tomatsoppa.
  8. Ställ tomaterna i en ugnsform och fyll med pesto.
  9. Riv valfri ost att toppa med.
  10. Rosta i ugnen i 10-12 minuter.
NA
:Nathalie Aurén
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.