Pestofyllda tomater
Tomater fyllda med pesto och ost är en lyxig men enkel förrätt. Passar även bra att äta som tillhör till olika varmrätter eller som tapas.
2stora | Krukor färsk basilika |
100g | Pinjenötter |
2st | Vitlöksklyftor |
3msk | Olivolja |
Saft från en halv citron | |
1,5tsk | Salt |
1nypa | Svartpeppar |
1nypa | Chilipulver |
5st | Närpes Grönsakers tomater |
1dl | Riven ost, här användes vegansk ost |
- Värm ugnen till 175° varmluft.
- Mixa ihop färsk basilika, pinjenötter, vitlök, olivolja, citronsaft, salt och peppar i en matberedare.
- Smaka och krydda ytterligare om det behövs.
- Peston behöver inte vara helt slät.
- Ställ åt sidan medan du förbereder tomaterna.
- Skölj och skär av en “hatt” på tomaterna.
- Gröp ut fruktköttet med en sked, spara till exempelvis en tomatsoppa.
- Ställ tomaterna i en ugnsform och fyll med pesto.
- Riv valfri ost att toppa med.
- Rosta i ugnen i 10-12 minuter.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.