Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
En soppa som värmer och mättar under kalla höstdagar.
800g | Hokkaidopumpa |
4st | Morötter |
1liter | Vatten |
2st | Grönsaksbuljongtärningar |
3dl | Quinoa- och kikärtsmix |
2st | Närpes Grönsakers röd paprika |
1st | Rödlök |
200g | Valfri svamp |
1msk | Smör |
3tsk | Salt |
1tsk | Vitlökspulver |
1tsk | Timjan |
0,5tsk | Peppar |
200ml | Valfri grädde |
- Halvera pumpan.
- Gröp ur fröna och skala med en kniv eller potatisskalare.
- Tärna pumpaköttet och lägg i en stor kastrull med vatten.
- Skala och skär morötterna i bitar.
- Lägg i kastrullen tillsammans med grönsaksbuljong och låt koka i 10 minuter.
- Skölj under tiden quinoa- och kikärtsmixen noggrant och hacka lök och paprika.
- Lägg till alltsammans i kastrullen.
- Rör även ner alla kryddor.
- Låt koka i 10 minuter till.
- Skär svamparna i bitar och stek i smör.
- Rör ner i soppan tillsammans med grädden.
- Smaka av med salt och peppar.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.