Jordgubbskaka
Jordgubbskaka passar till mycket men speciellt på sommaren är den nästan ett måste!
Kakbotten: | |
4kpl | Ägg |
2,5dl | Socker |
3dl | Potatismjöl |
Fyllning och dekoration: | |
3dl | Bärsaft |
8dl | Vispgrädde |
150g | Pudersocker |
800g | Färska jordgubbar |
- Kakbotten:
- Lägg ugnen på 160 grader.
- Skumma ägg och socker.
- Sila potatismjölet i skummet.
- Lägg bakplåtspapper på en plåt och sprid ut degen på den.
- Grädda i 15-20 minuter tills klar.
- Låt svalna och dela i 3 delar.
- Fyllning och dekorering:
- Bygg kakan på ett serveringsfat.
- Lägg först bottendelen.
- Blöt med bärsaften genom att dutta.
- Tillsätt grädde och jordgubbar.
- Sen lyft på mittendelen.
- Blöt med bärsaft.
- Tillsätt igen grädde och jordgubbar.
- Lyft på locket.
- Blöt med bärsaften.
- Dekorera till slut med grädde och jordgubbar.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.