Juures-nyhtökaurapata
Helppo ja lämmittävä pata! Parasta kunnon perunamuussin kanssa nautittuna❤️ Kaikki juurekset käyvät! Nyhtökaura lisätään vasta lopussa, jotta sen rakenne säilyy.

Ingredienser
1st | Sipuli |
500g | Pilkottuja juureksia (porkkana, lanttu, juuriselleri, punajuuri..) |
1st | Kasvisliemikuutio |
1tsk | Suola |
Timjami, 1 rkl kuivattua ja muutama oksa | |
5st | Mustapippuria |
250g | Nude nyhtökauraa |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Huvudrätter |
Specialkost | Vegan |
Säsong | Vardagsmat |
Svårighetsgrad | Enkelt |
Tillredningstid | Över 60 min |
Gör så här:
- Pilko ja kuori sipuli sekä juurekset.
- Lado juurekset ja sipuli vuokaan, kaada päälle vettä niin, että juurekset melkein peittyvät.
- Murenna päälle kasvisliemikuutio, lisää suola, mustapippuri ja timjami.
- Kuumenna uuni ensin 200 asteeseen, anna kasvisten saada väriä noin puoli tuntia.
- Alenna uuni sitten 175 asteeseen, hauduta tunti.
- Jos vuokasi on laakea, saatat joutua lisäämään vettä.
- Paista nyhtökaura runsaassa öljyssä pannulla rapeaksi, mausta suolalla ja lisää pataan.
- Laita vuoka vielä vartiksi uunin lämpöön.
- Valmis! Nauti
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.