Kål-tomat "taco"
Populära, helt glutenfria tacon!
1st | Vitkål |
300g | Närpes Grönsakers Dunne |
200g | Crème Fraiche |
1kruka | Färsk koriander |
Salt, svartpeppar | |
Olivolja |
- Börja med att skära stjälken av kålen.
- Ta löst de översta bladen av kålen, för hand.
- Försök få stora hela blad.
- Koka bladen i vatten 3-5 minuter, till att bladen är genomskinliga. Lyft dem i kallt vatten.
- Skär resten av kålen till strimlor och lägg i en ugnsform.
- Massera strimlorna med olivolja och salt.
- Grädda i 200 grader 12-15 minuter, till att strimlorna har fått färg och kålen är mogen.
- Blanda creme fraiche, Dunne tomaterna och den gräddade kålen.
- Färdigställ ”tacona” genom att lyfta kål-tomatfyllning på kålbladen och dekorera medkoriander.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.