Kall tomat-gurksallad med stekt halloumi
Kall tomat- och gurksallad med stekt halloumiost kombinerar fräschör med en läcker sälta på ett perfekt sätt. Närpes Grönsakers Favorino-tomater tillför saftighet och sötma, medan chilin ger den rätta mängden hetta.
300g | Närpes Grönsakers Favorino |
3cm | Närpes Grönsakers röd chili |
0,5dl | Olivolja |
1st | Lök |
2st | Vitlöksklyftor |
2st | Närpes Grönsakers gurka |
1kruka | Färsk dill |
1tsk | Salt |
0,5tsk | Svartpeppar |
1msk | Socker |
400g | Halloumi ost |
- Värm en kastrull.
- Tillsätt olivolja i kastrullen.
- Tillsätt som följande tomater, skivad röd chili, hackad lök och hackad vitlök i kastrullen.
- Bryn ett par minuter.
- Tillsätt 1-2 dl vatten i kastrullen.
- Sjud tills klart och mixa.
- Halvera gurkorna och ta bort mittdelen (den mjuka delen) med en sked.
- Tärna resten av gurkorna och blanda i tomatsåsen.
- Hacka dill och blanda i.
- Krydda med salt, svartpeppar och socker.
- Stek halloumiostskivorna i stekpanna och servera med tomat-gurksalladen.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.