Kall tomat-gurksallad med stekt halloumi
Kall tomat- och gurksallad med stekt halloumiost kombinerar fräschör med en läcker sälta på ett perfekt sätt. Närpes Grönsakers Favorino-tomater tillför saftighet och sötma, medan chilin ger den rätta mängden hetta.

Ingredienser
| 300g | Närpes Grönsakers Favorino |
| 3cm | Närpes Grönsakers röd chili |
| 0,5dl | Olivolja |
| 1st | Lök |
| 2st | Vitlöksklyftor |
| 2st | Närpes Grönsakers gurka |
| 1kruka | Färsk dill |
| 1tsk | Salt |
| 0,5tsk | Svartpeppar |
| 1msk | Socker |
| 400g | Halloumi ost |
Portioner
Gör så här:
- Värm en kastrull.
- Tillsätt olivolja i kastrullen.
- Tillsätt som följande tomater, skivad röd chili, hackad lök och hackad vitlök i kastrullen.
- Bryn ett par minuter.
- Tillsätt 1-2 dl vatten i kastrullen.
- Sjud tills klart och mixa.
- Halvera gurkorna och ta bort mittdelen (den mjuka delen) med en sked.
- Tärna resten av gurkorna och blanda i tomatsåsen.
- Hacka dill och blanda i.
- Krydda med salt, svartpeppar och socker.
- Stek halloumiostskivorna i stekpanna och servera med tomat-gurksalladen.
Nya idéer. Nya smaker. Recepten du inte vill missa.
Upptäck smaker som överraskar - Vegetariska recept och säsongstips som gör matlagningen roligare. Två gånger i månaden, direkt till din inbox.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.







