Kantarellrisotto
Kommer du inte på vad du skall laga för mat, har du gäster på kommande? Gör en kantarellrisotto! Enkelt och gott som passar så väl till vardagen som fest. Kolla igenom ditt svampförråd och trolla fram en härlig portion. Och det är ingen fara fastän du inte har eget svampförråd, det finns nog av dem i butiken också.
4dl | Risottoris |
1dl | Olivolja |
2st | Gullök |
150g | Konserverad kantarell |
2dl | Alkoholfritt vittvin |
1st | Svampbuljong |
150g | Mascarponeost |
100g | Parmesanost |
1kruka | Färsk persilja |
2msk | Torkade trattkantareller |
Salt | |
Grovmalen svartpeppar |
- Värm en stor kastrull.
- Tillsätt olivolja, risottoris och hackad gullök.
- Bryn ett par minuter.
- Tillsätt de konserverade kantarellerna, svampbuljongen och det alkoholfria vinet.
- Koka upp ordentligt.
- Tillsätt vatten, lite i taget så att risotton börjar påminna om en gröt och inte en soppa.
- Tillsätt sedan vatten enligt behov.
- Då riset är klart tillsätt mascarponeost, riven parmesanost, hackad persilja och torkade trattkantareller.
- Smaka av och tillsätt vid behov salt och malen svartpeppar.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.