Kasvissosekeitto paahdetuista kasviksista
Suussa sulava kasviskeitto joka sopii sekä juhlaan että arkeen.

Ingredienser
2st | Bataattia, isoa |
0,25st | Kukkakaalia |
1st | Fenkoli, pieni |
8st | Valkosipulinkynttä |
3msk | Oliiviöljyä |
5dl | Vettä |
1st | Kasvisliemikuutio |
4dl | Kuohukermaa |
Kuivattua timjamia | |
Savupaprika | |
Suola | |
Mustapippuri | |
Ruiskrutongit: | |
3palaa | Ruisleipää |
2msk | Oliiviöljyä |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Förrätter Soppor Huvudrätter |
Specialkost | Äggfri |
Säsong | Vardagsmat Halloween Sommar Skördetid Valborg |
Svårighetsgrad | Lite krävande |
Tillredningstid | Över 60 min |
Tillagningssätt | Kokat Ugn |
Gör så här:
- Kuori ja paloittele kasvikset, paitsi valkosipulinkynnet jotka paahdetaan kokonaisina.
- Levitä kasvikset leivinpaperille uunipellille.
- Ripottele kasvisten päälle oliiviöljyä ja mausteita maun mukaan.
- Paahda kasviksia uunissa 200 asteessa n. 40 min tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Valmista ruiskrutongit. Viipaloi ruisleivät pieniksi kuutioiksi.
- Lämmitä paistinpannu ja lisää pannulle öljy sekä ruisleipäpalat. Paahda kunnes leipäpalat ovat rapeita.
- Ota kypsät kasvikset uunista ja nosta ne kattilaan. Lisää kattilaan vesi, kasvisliemi ja soseuta kasvikset.
- Kiehauta ja lisää kuohukerma.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä vielä n. 10 minuuttia, maista ja mausta lisää jos tarve.
- Tarjoile keitto ruiskrutonkien kanssa.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.