Kesäinen bulgursalaatti
Paahda juurekset al dente, jottta niihin jää pieni rapeus. Käytä kotimaisia juureksia ja vihanneksia.

Ingredienser
| 100g | Bulgur |
| 1pkt | Isoja valkoisia papuja (esikeitettyjä) |
| 200g | Porkkanaa, suikaleina |
| 100g | Palsternakkaa, suikaleina |
| 100g | Naurista, suikaleina |
| 100g | Parsaa |
| 50g | Herneenpalkoa |
| 200g | Kirsikkatomaattia |
| 100g | Punaista paprikaa |
| 50g | Persiljaa |
| 50g | Retiisiä |
| Herneenversoja | |
| Oliiviöljyä | |
| Suolaa | |
| Mustapippuria |
Portioner
Gör så här:
- Valmista bulgur pakkauksen ohjeitten mukaan ja anna viiletä.
- Paahda juurekset uunissa vähässä öljyssä ja anna niittenkin viiletä.
- Sekoita kaikki ainekset ja mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.
Nya idéer. Nya smaker. Recepten du inte vill missa.
Upptäck smaker som överraskar - Vegetariska recept och säsongstips som gör matlagningen roligare. Två gånger i månaden, direkt till din inbox.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.






