Korngrynsgröt
Lyxigt mellanmål eller en del av söndagsbrunchen, du väljer själv!
Gröt | |
1l | Röd mjölk |
2dl | Krossade korngryn |
1tsk | Kardemumma |
1krm | Salt |
Vaniljrörda Saskatoon | |
2dl | Saskatoon |
2msk | Socker |
1tsk | Vaniljsocker |
1dl | Mjölk |
- Gröt
- Koka upp mjölken försiktigt, använd gärna grötkastrull med vattenbad om möjligt.
- Tillsätt de krossade korngrynen och låt gröten småkoka ca 20 minuter, använder du grötkastrull med vattenbad så räkna med längre tid, ca 30 minuter.
- Tillsätt kardemumma och salt i slutskedet, detta för att inte göra gröten väldigt grå till färgen.
- Vaniljrörda Saskatoon
- Rör försiktigt ihop saskatoonbären tillsammans med socker och vaniljsocker, rör tills sockret smälter.
- Servera gröten med de rörda bären, skummad mjölk och en grov macka till.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.