Blomkålscurry med kikärter, tomat och chili
Krämig och värmande curry med blomkål, kikärter och tomat.
4dl | Valfritt ris |
1st | Gul lök |
3st | Vitlköksklyftor |
1msk | Olivolja |
0,5st | Närpes Grönsakers chili eller 1 msk chilipulver |
3tsk | Salt |
0,25tsk | Svartpeppar |
2msk | Curry |
1msk | Gurkmeja |
2burkar | Krämig kokosmjölk á 400ml |
400g | Blomkål |
3st | Närpes Grönsakers tomater |
380g | Förkokta kikärter |
Färsk koriander att dekorera med |
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olivolja.
- Hacka chili och lägg i kastrullen.
- Lägg till salt, peppar, curry och gurkmeja och rör om.
- Häll över kokosmjölk och låt koka upp medan du skär blomkål och tomat i bitar.
- Lägg till blomkål i kastrullen och koka i 6-7 minuter.
- Skölj kikärterna och lägg till dem i kastrullen tillsammans med tomatbitarna.
- Koka i 5 minuter till.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med ris och förslagsvis lite färsk koriander.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.