Pasta med krämig paprikasås
En helt vegansk pastarätt krämig sås gjord på paprika.
200g | Närpes Grönsakers spetspaprikor |
1st | Rödlök |
3st | Vitlöksklyftor |
200g | Valfri pasta |
0,5dl | Cashewnötter |
1dl | Valfri mjölk |
1tsk | Salt |
1tsk | Smoked paprika-krydda |
1krm | Svartpeppar |
0,5krm | Chiliflakes/chilipulver |
Färsk basilika, solrosfrön och chiliflakes att dekorera med |
- Värm ugnen till 175° varmluft.
- Halvera spetspaprikorna, ta bort alla frön och placera halvorna på en plåt med bakplåtspapper.
- Skala och skär rödlök i bitar och lägg på plåten tillsammans med skalade vitlöksklyftor.
- Rosta i mitten av ugnen i 15 minuter.
- Koka under tiden pastan.
- Lägg rostad paprika, rödlök, vitlök, cashewnötter och mjölk i en mixer eller matberedare.
- Mixa tills slät.
- Lägg till alla kryddor och mixa lite till.
- Smaka av med salt och peppar.
- Häll såsen över pastan och rör om väl.
- Lägg upp i skålar och dekorera med färsk basilika, solrosfrön och chiliflakes.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.