Krämig pastasallad
Smakrik pastasallad gjord på förstklassiga inhemska rotsaker!
Rostade grönsaker: | |
4st | Morötter, små |
2st | Palsternackor, små |
1bit | Kålrot, ca 200g |
1msk | Honung |
2msk | Olivolja |
Flinsalt | |
Svartpeppar | |
Sås: | |
200g | Färskost |
100g | Crème Fraiche |
5msk | Vatten |
1st | Rödlök |
5g | Finhackad persilja |
Svartpeppar | |
Salt | |
Pasta: | |
250g | Fettucine färskpasta |
Till servering: | |
Pärltomater | |
Klippta salladsskott |
- Rostade grönsaker
- Ställ ugnen på 250 grader varmluft.
- Skala rotsakerna, skär i ca 1 cm:s stavar.
- Rosta rotsaksstavarna i het ugn ca 15-18 minuter, så att dom blir rostade men inte brända.
- Låt svalna.
- Pasta
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen, kyl med kallt vatten efteråt.
- Sås
- Rör under tiden ihop såsen: blanda alla ingredienser i en skål omsorgsfullt, smaka av med salt och svartpeppar.
- Blanda pasta, rostade rotsakerna och såsen.
- Servering
- Strö över halverade Snäxi tomater och färska salladsskott.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.