Krämig pumpa- & paprikasoppa
En värmande och god soppa med pumpa och paprika.
1st | Butternutpumpa, ca 1-1.5kg |
200g | Närpes Grönsakers spetspaprika |
1tsk | Olja |
1tsk | Flingsalt |
1st | Gul lök |
3-4st | Vitlöksklyftor |
1msk | Olja |
400ml | Kokosmjölk |
2dl | Vatten |
3tsk | Salt |
2tsk | Timjan |
1krm | Svartpeppar |
0,5tsk | Chilipulver |
Färsk timjan och lite grädde att dekorera med |
- Värm ugnen till 175° (varmluft).
- Halvera pumpan på längden och gröp ur fröna.
- Om du vill kan du spara fröna och till exempel rosta dem i en stekpanna.
- Placera pumpahalvorna med skalet uppåt på en plåt med bakplåtspapper.
- Skölj och halvera spetspaprikorna, ta bort fröna.
- Lägg på plåten tillsammans med pumpan.
- Lägg olja på paprikahalvorna och strö över salt.
- Rosta pumpa och paprika i mitten av ugnen i 30 minuter.
- Ta ut paprikorna och rosta pumpan i ytterligare 20 minuter.
- Hacka lök och vitlök och fräs i olja i en större kastrull.
- Låt pumpaköttet svalna innan du gröper ut det med en sked och lägger i kastrullen.
- Lägg till kokosmjölk och mixa med en stavmixer.
- Lägg till vatten, rostad paprika och kryddor.
- Mixa soppan slät.
- Låt slutligen soppan koka upp, smaka och tillsätt mera kryddor enligt smak.
- Servera med lite grädde och färsk timjan.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.