Krispig vitlöksbataat

Ingredienser
NaN-1 | Batat |
0,5dl | Olivolja |
3 | Vitlöksklyftor |
0.5-1dl | riven parmesanost |
Svartpeppar | |
färska örter eller vårlök |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Förrätter Huvudrätter Mellanmål Tillbehör |
Specialkost | Äggfri Glutenfri |
Säsong | BBQ Halloween Skördetid Sommar Valborg Vardagsmat |
Svårighetsgrad | Enkelt |
Tillredningstid | Mindre än 30 min |
Tillagningssätt | Ugn |
Gör så här:
- Skala bataten
- Skär bataten i ca 2 cm tjocka skivor.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Rada ut batatskivorna på ugnsplåten och grädda i ca 20 minuter tills de är mjuka.
- Mosa mitten av batatskivorna eller riv det med gaffel så att det blir mos.
- Blanda olivolja och vitlök.
- Sätt vitlöksoljan på den mosade delen av batatskivorna.
- Strö över riven parmesanost.
- Rosta i ugn i ca 5-10 minuter så att osten får en fin färg och bataten blir krispiga.
- Dekorera med färska örter så som basilika och krydda med malen svartpeppar.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.