Lätta bönbollar
Bönrulladerna passar ypperligt som lunch.

Ingredienser
2brk | Förkokata bönor (svart- och kidneybönor) |
3msk | Olivolja |
1msk | Citronsaft |
4st | Vitlöksklyftor, stora |
1tsk | torkad basilika |
1tsk | Chilipulver |
1tsk | Torkad rosmarin |
Dippsås | |
1dl | Turkisk youghurt |
1dl | Gräddfil |
1tsk | Dijonsenap |
Citronsaft | |
torkad basilika | |
Svartpeppar från kvarnen1. |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Huvudrätter Mellanmål Tillbehör |
Specialkost | Äggfri Glutenfri |
Säsong | Fest Skördetid Sommar Vardagsmat |
Svårighetsgrad | Lite krävande |
Tillredningstid | 30-60 min |
Tillagningssätt | Kan göras på förhand Mixat Ugn |
Gör så här:
- Tillred dippsåsen allra först så att den får stå och dra i kylskåpet
- Skölj de förkokta bönorna noggrant.
- Hacka vitlöksklyftorna.
- Tillsätt alla ingredienser i en blender eller skål för stavmixer, kör till en slät smet.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Rulla rullader av smeten.
- Rosta rulladerna i ungnen i ca 10 minuter.
- Servera med dippen och valfria tillbehör.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.