Lökpaj
Spröd paj, servera tex med sallad.
1kpl | Salt paj |
2kpl | Söt lök |
2kpl | Rödlök |
2kpl | Vitlöksklyftor |
1ruukku | Färsk bladpersilja |
2dl | Matgrädde |
2dl | Mjölk |
2kpl | Ägg |
2tl | Salt |
0,5tl | Svartpeppar |
- Pajbotten:
- Lägg ugnen på 160 grader.
- Strimla lökarna och rödlökarna.
- Hacka vitlök och bladpersilja.
- Lägg ett bakplåtspapper i pajformen.
- Tryck ut pajbotten jämt i formen.
- Förgrädda pajen i 15 minuter.
- Karamelisera den strimlade rödlöken i en torr stekpanna.
- Blanda bladpersilja med den karameliserade löken.
- Bred ut lökblandningen på pajbottnen.
- Fyllning:
- Blanda ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar jämt i en skål.
- Häll på pajbotten.
- Grädda 20-25 minuter eller tills klar.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.