Lunchsallad
Matig sallad med fina grönsaker från Närpes och inhemska olika matgryn av sorterna havre, korn, råg och vete! Och förstås halloumi, för alla älskar halloumi!
Sallad | |
1dl | Inhemska matgryn, råa |
1påse | Issallad |
Salt | |
0,5kruka | Färsk rucola |
400g | Halloumi |
1msk | Olivolja |
1,5dl | Vatten |
0,5ask | Dunne-tomater |
1st | Inhemsk spetspaprika |
10st | Vindruvor, mörka |
Till servering | |
Salladsskott eller örter | |
En god olja |
- Koka matgrynen i lättsaltat vatten.
- Skär och tvätta sallad samt rucola, slunga i salladsslunga vid behov.
- Skär halloumin i ca 1 cm tjocka skivor, stek i het stekpanna i olivolja.
- Låt både grynen och halloumin svalna något.
- Skär tomater, paprika och vindruvor i mindre bitar.
- Montera en rejäl salladsbas åt dig på en stor flat tallrik.
- Strö över tomat, paprika och vindruvor.
- Tillsätt matgrynen samt halloumin.
- Ringla över olja och toppa med salladsskott eller färska örter.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.