Mellanmålsbars
Mellanmålstång för både vuxna som barn, fullproppad med fibrer och nyttiga fetter!

Ingredienser
Bars | |
1dl | Valnötter |
1dl | Cashewnötter |
0,5dl | Russin |
1dl | Havregryn |
1dl | Mandelmjöl |
25g | Agavesirap |
2msk | Jordnötssmör |
2msk | Kokosolja |
1msk | Kokosflingor |
Topping | |
50g | Choklad, 70% |
1tsk | Olja |
Flingsalt |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Mellanmål |
Specialkost | Glutenfri |
Säsong | Valborg Vardagsmat |
Svårighetsgrad | Lite krävande |
Tillredningstid | Över 60 min |
Gör så här:
- Mixa valnötter, cashewnötter och russin grovt.
- Blanda med havregryn, mandelmjöl, agavesirap, jordnötsmör, kokosolja och kokosflingor.
- Sätt smeten i form, pressa smeten så den blir kompakt.
- Frys ungefär 1 h, skär i 8 stänger.
- Smält chokladen i vattenbad, blanda i oljan.
- Ringla chokladen över stängerna och strö över lite flingsalt.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.