Mexikansk blomkålsris
Blomkålsris är ett lite hälsosammare alternativ till vanligt ris, här med mexikanska smaker.
500g | Blomkål |
1msk | Olja |
1st | Närpes Grönsakers röd paprika |
2sl | Fryst majs |
380g | Förkokta svarta bönor |
2st | Närpes Grönsakers tomater |
1dl | Hackad färsk koriander eller 1 msk torkad koriander |
2tsk | Spiskummin |
2tsk | Salt |
1tsk | Chilipulver |
1st | Lime |
- Skölj blomkålen.
- Skär i bitar och lägg i en matberedare.
- Mixa till ett grovt “ris”.
- Skär paprika i små bitar och lägg i en stekpannan med olja tillsammans med blomkålsriset.
- Fräs i några minuter.
- Skölj svarta bönor och lägg till i stekpannan tillsammans med fryst majs.
- Skär tomat i bitar och hacka färsk koriander.
- Lägg till i stekpannan tillsammans med alla kryddor och saften från en lime.
- Låt puttra i ca 10 minuter, blomkålsriset får gärna ha lite tuggmotstånd.
- Servera tex som tillbehör till tacokvällen.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.