Morot- och paprikasoppa
En len morots- och paprikasoppa med sting!
3stora | Morötter |
5st | Potatisar |
4st | Närpes Grönsakers spetspaprikor |
250ml | Havregrädde / matlagningsgrädde |
1,5dl | Vatten |
1,5msk | Finhackad färsk ingefära |
2st | Vitlöksklyftor |
1st | Grönsaksbuljong |
1tsk | Örtsalt |
0,25tsk | Svartpeppar |
- Skala och skär morötter och potatis i bitar.
- Lägg i en stor kastrull med 1 l vatten och koka i 8 minuter.
- Skölj och skär under tiden paprikorna i bitar.
- Lägg till paprika i kastrullen och koka i 8 minuter till.
- Häll bort vattnet och stavmixa grönsakerna.
- Lägg till grädde och vatten och mixa till en slät puré.
- Skala och hacka ingefära och vitlök.
- Lägg till i soppan tillsammans med grönsaksbuljong, örtsalt och peppar.
- Mixa ytterligare.
- Smaka och salta lite till om det behövs.
- Servera med en klick grädde och ett mjukt bröd.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.