Morots- & paprikasoppa
En len och krämig soppa på morot, paprika och ingefära.
500g | Morötter |
2msk | Olja |
2,5tsk | Salt |
2st | Närpes Grönsakers gula paprikor |
1st | Gul lök |
4st | Vitlöksklyftor |
400ml | Kokosmjölk |
2dl | Vatten |
2cm | Ingefära (med skal på) |
1krm | Svartpeppar |
Kokosmjölk, valfri färsk ört och solrosfrön till serveringen |
- Värm ugnen till 175°.
- Skala morötterna och skär i bitar.
- Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och ringla över 1 msk olja och 1 tsk salt.
- Rosta i 30 minuter.
- Skär under tiden paprika och lök i bitar.
- Skala vitlöken.
- När morötterna har rostats i 15 minuter lägger du till paprika, lök och vitlök och ytterligare 1 msk olja.
- Blanda väl. Rosta i 15 minuter till.
- Lägg de rostade grönsakerna i en mixer och häll i kokosmjölk och vatten.
- Mixa till en slät soppa.
- Lägg till ingefära, salt och peppar.
- Mixa ytterligare.
- Häll soppan i en kastrull och låt koka upp.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med en skvätt kokosmjölk, valfri färsk ört och lite solrosfrön.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.