Morotskokosbollar
Underbart goda dadelbollar med smak av morotskaka.
12st | Färska dadlar |
2dl | Pumpafrön |
1dl | Solrosfrön |
2dl | Havregryn |
1,5msk | Kokosolja |
2dl | Riven morot |
1msk | Kanel |
0,5tsk | Kardemumma |
0,5tsk | Salt |
1,5dl | Kokosflingor att rulla i |
- Kärna ur dadlarna och lägg dadlarna i en matberedare.
- Mixa till en kladdig smet.
- Du kan även använda en stavmixer.
- Smält kokosolja.
- Lägg pumpa- och solrosfrön, havregryn och smält kokosolja i matberedaren och mixa.
- Du kan behöva skrapa ner smeten från kanterna ett par gånger.
- Finriv morot.
- Lägg till citronsaft, kanel, kardemumma, salt och den rivna moroten i smeten och mixa ytterligare.
- Smeten ska vara kladdig men tillräckligt fast för att rullas till bollar.
- Lägg till lite mera havregryn ifall smeten är för lös.
- Forma smeten till runda bollar och rulla i kokosflingor.
- Placera på ett fat och ställ i frysen i minst 2 h innan servering.
- Förvaras frysta, behöver inte tinas innan servering.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.