Morotslåda
Har du alltid levt i tron att det är arbetsamt och svårt att själv tillreda julmaten? Det här receptet bevisar verkligen hur lätt det är att göra den traditionella morotslådan själv och få den riktigt smakfull. Kommer du ihåg hur mormors morotslåda smakade och skulle vilja laga något lika gott själv? Prova denna läckra morotslåda och det är enkelt att lyckas.
1kg | Morot |
2dl | Grötris |
3dl | Mjölk |
2dl | Matgrädde |
100g | Smör |
2tsk | Salt |
1tsk | Mald ingefära |
2dl | Skorpmjöl |
- Skala och skär morötterna i bitar.
- Koka dem mjuka i vatten.
- Koka i en annan kastrull grötriset enligt anvisningar på förpackningen.
- Häll kokvattnet av morötterna men ta tillvara ca 5dl.
- Mosa morötterna, förtunna vid behov med kokvattnet.
- Tillsätt grötriset, mjölken, grädden, smöret, saltet och ingefäran bland morotsmoset.
- Häll i en smörad ugnsform.
- Strö på skorpmjöl på ytan.
- Grädda i 175 grader ca 1 timme tills den fått fin brun färg och stadga.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.