06

Nicecream med hallon och lakrits

Nicecream med hallon och lakrits

Kanske det enklaste sättet att göra en fräsch glass på: Nicecream! Basen i glassen är fryst banan, så har du bananer liggandes som börjar bli mogna, skär i bitar i och sätt i en påse i frysen. Vips så svänger man ihop glassen som går att variera i smak med t ex vitchoklad, mango, apelsin osv.

Ingredienser

  • 300 g Banan, fryst
  • 100 g Lakrits
  • 150 g hallon, inhemska, frysta
  • Saften av 1/2 citron
Portioner: 4 portioner

Instruktioner

  • Skär banan i bitar, ställ i frysen 3-4 h.
  • Mixa alltsammans i matberedare, kör länge tills blandningen blir till glasskonsistens.
  • Servera gärna med halvfrusna hallon och några extra bitar färsk lakrits.
  • Glassen är ingen glass man kan spara i frysen utan bör ätas direkt.
Nicecream med hallon och lakrits.
Din kock var:
Jens Lindstedt
Maträtt: Efterrätter
Erikoisruokavalio: Äggfri, Laktosfri, Mjölkfri, Vegan
Vaikeusaste: Enkelt
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Efterrätter, Recept