Örtcheesecake
Passar lika bra på kaffebordet som till ett glas skumvin!
Botten | |
200g | Malaxlimpa eller motsvarande |
75g | Smör |
Fyllning | |
0,5kruka | Färsk dragon |
1knippe | Dill |
0,5kruka | Timjan |
0,5kruka | Basilika |
600g | Naturell färskost |
2tsk | Dijonsenap |
1tsk | Salt |
2tsk | Agar agar |
1dl | Matlagningsgrädde |
Garnering | |
1burk | Orange pärltomat |
Valfria örter |
- Botten
- Skär malaxlimpan i grova bitar, smält smöret.
- Hacka smör och limpa i matberedare till en grynig massa.
- Pressa massan i en 24 cm:s springform.
- Ställ kallt.
- Fyllning
- Finhacka dragon, dill, timjan och basilka, sätt i en skål och blanda väl tillsammans färskost, dijonsenap och salt.
- Koka upp agar agar tillsammans med matlagningsgrädden, låt småkoka ett par minuter.
- Blanda hastigt ner den varma grädden i färskost-örtblandningen, blanda väl.
- Fyll springformen med fyllningen och ställ kallt i åtminstone 3 timmar.
- Toppa cheesecaken med inhemska orangea pärltomater och färska örter.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.