Örtcheesecake med mörk botten

Örtcheesecake

Passar lika bra på kaffebordet som till ett glas skumvin!

Ingredienser

Botten

  • 200 g Malaxlimpa eller motsvarande
  • 75 g Smör

Fyllning

  • 1/2 kruka Färsk dragon
  • 1 knippe Dill
  • 1/2 kruka Timjan
  • 1/2 kruka Basilika
  • 600 g Naturell färskost
  • 2 tsk Dijonsenap
  • 1 tsk Salt
  • 2 tsk Agar agar
  • 1 dl Matlagningsgrädde

Garnering

Portioner: 10 bitar

Instruktioner

Botten

  • Skär malaxlimpan i grova bitar, smält smöret.
  • Hacka smör och limpa i matberedare till en grynig massa.
  • Pressa massan i en 24 cm:s springform.
  • Ställ kallt.

Fyllning

  • Finhacka dragon, dill, timjan och basilka, sätt i en skål och blanda väl tillsammans färskost, dijonsenap och salt.
  • Koka upp agar agar tillsammans med matlagningsgrädden, låt småkoka ett par minuter.
  • Blanda hastigt ner den varma grädden i färskost-örtblandningen, blanda väl.
  • Fyll springformen med fyllningen och ställ kallt i åtminstone 3 timmar.
  • Toppa cheesecaken med inhemska orangea pärltomater och färska örter.
Örtcheesecake med mörk botten.
Din kock var:
Jens Lindstedt
Erikoisruokavalio: Laktosfri
Vaikeusaste: Enkelt
Valmistusaika: > 60 min
Murupolku: Festmat, Recept