Panerade champinjoner och chilimajonnäs
Få en annorlunda textur på champinjonerna genom att panera dem.
Champinjoner | |
8st | Jumbo champinjoner |
2dl | Vetemjöl |
2st | Ägg |
2dl | Pankomjöl |
1l | Friteringsolja, eller rypsolja |
Majonnäs | |
1st | Närpes Grönsakers chili, röd |
2dl | Majonnäs |
- Majonnäs
- Gör först majonnäsen.
- Tillsätt majonnäs och röd chili i mixern.
- Mixa jämt.
- Champinjoner
- Ta bort foten av svamparna.
- Mät upp vetemjöl, pankomjöl och ägg i egna skålar.
- Söndra ägget med en gaffel.
- Snurra svamparna först i vetemjölet.
- Sedan i ägget.
- Till sist i pankomjölet.
- Värm friterings- eller rypsoljan till 170 grader i en kastrull.
- Fritera svamparna gyllenbruna.
- Servera med chilimajonnäsen.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.